Zašto se HDZ boji referenduma o ukidanju covid potvrda i stožera?

Volonteri, prijavite se!
Organizacijski tim će vas kontaktirati u što kraćem vremenskom roku.

HDZ je ponovno odlučio ignorirati hrvatske građane. Stožer civilne zaštite RH već gotovo 2 godine upravlja našim životima, zaobilazi volju naroda i sluša samo Andreja Plenkovića.

Posljednjih dana svjedočimo pravoj invaziji napada HDZ-ovaca na referendumske inicijative koje imaju za cilj stopirati diktaturu Plenkovićeve Vlade, ukinuti stožer te ukinuti besmislene covid potvrde.

Paniku u HDZ-ovim redovima izazvala je činjenica da su oba referendumska pitanja pravno uređena i pravno neoboriva. Prvo pitanje koje se odnosi na izmjenu Ustava, odnosno ukidanje stožera kao donosioca odluka kojima se ograničavaju prava i slobode ljudi. Oni trenutno mogu donositi i donose odluke kakve god žele! Ovu inicijativa pokrenuta je jer je narodu dosta parapolitičkog tijela – stožera. Jedino ih referendum može zaustaviti, odnosno građani ujedinjeni u namjeri da kažu: dosta je podjela, nametanja nelogičnih pravila, nemogućnosti izbora.

Nemoguće je nabrojati sve HDZ-ove propuste na čelu s Andrejom Plenkovićem otkad je počela pandemija. Toliko nelogičnosti, neodgovornosti, dvostrukih mjerila – a sve s ciljem širenja strahovlade te političkog profita. covid potvrde su samo jedan od načina ukidanja osnovnih prava i sloboda. Sve demoralizirajuće poruke su trojanski konji HDZ-a koji pokušavaju zaustaviti referendum, jer znaju da je ovo kraj njihove diktature. Oni su Stožerom zaobišli i volju naroda, i Sabor i predsjednika države. Sami su sebi preko stožera predali ovlasti i sami predlažu i donose odluke. Da je kojim slučajem Ustav napisan kako referendumska inicijativa predlaže, NIKAD u tome ne bi uspjeli.

Zato mi preuzimamo odgovornost i pokrećemo referendum kao jedinu inicijativu koja može promijeniti pristup pandemiji!

Jasno je da je za vladajuće referendum opasan; čim imamo toliko besmislenih poruka koje šire o referendumu, kao i demoraliziranje ljudi, razvidno je da se boje jer znaju da narod ima moć. Ako vam je cilj promijeniti stvari i pokazati pravo mišljenje i snagu građana, svim silama ćete se truditi skupiti što je moguće više potpisa za ovaj referendum. Ciljevi su:

1. Ustavom utvrditi da je pandemija stanje okolnosti u kojima stožer kao parapolitičko tijelo nije ovlašteno donositi odluke koje se tiču ukidanja osnovnih ljudskih prava i sloboda.

2. Sve odluke koje je do sada donio Stožer, a trenutno su na snazi, treba ukinuti uključujući covid potvrde.

Ovom borbom želimo vratiti demokraciju ondje gdje pripada – u ruke građana. Želite li potpunu diktaturu ili slobodu odlučivanja?

Sad imate priliku jasno se izjasniti. Ovim referendumom građani će jasno reći što misle – potpišite za referendum, zajedno s nama recite – dosta je!