Krenuli smo…

Volonteri, prijavite se!
Organizacijski tim će vas kontaktirati u što kraćem vremenskom roku.


Pozdrav dragi prijatelji,

Najprije, u ime Mostovog organizacijskog odbora za provođenje referenduma, želim vam zahvaliti što ste ispunili prijavu i time iskazali vašu želju za sudjelovanjem u ovom iznimnom i prevažnom projektu.
Svjedoci smo vrlo loših odluka koje donosi Stožer, parapolitičko tijelo koje uvođenjem Covid propusnica i ostalim svojim odlukama duboko zadire u Ustavom zajamčene ljudske slobode i ograničava sve nas u našim temeljnim građanskim pravima.

Građani Hrvatske su jednim od najvećih prosvjeda u povijesti Hrvatske na Trgu bana Jelačića pokazali što misle o lošim Plenkovićevim politikama, a sada dolazi vrijeme kada ćemo svi mi pokazati da vlast dolazi od naroda i da vlast narodu i pripada. 

I baš zato – referendum! 

Referendum je jedini legitiman i demokratski način kojim narod može donijeti isto takvu legitimnu i demokratski utemeljenu odluku koju su premijer i njegova vlada dužni poštivati.
Stožer civilne zaštite nema nikakav demokratski legitimitet jer nije izabran od naroda, a Premijer ga je postavio kao štit za odgovornost za odluke koje donosi upravo on sam i to po naputku međunarodnih interesnih skupina.
Građani Hrvatske moraju ostati slobodni da sami donose odluke koje se tiču njihovog zdravlja i njihovih života.

Referendum je sredstvo kojim ćemo Plenkoviću pokazati da iznad njega i njegovih poslušnika postoji legitiman nositelj vlasti, a to je naš HRVATSKI NAROD! Referendumom ćemo mu pokazati da nam je DOSTA i njega i njegovih pogrešnih COVID politika. Zato vas pozivam da se uključite. Da se maksimalno angažirate. Da odgovorite na mailove i pozive koje ćete ovih dana dobivati od naših gradskih i županijskih koordinatora. Ima vas na desetke tisuća, svatko od vas nam je prevažan! Odgovorite našim koordinatorima, odazovite se pozivu ove borbe za slobodu. Jer za nekoliko dana – krećemo. Krećemo u skupljanje potpisa kako bismo jednom za svagda ugasili ovakav Stožer.

Nemojte se osvrtati na mašineriju koja će ovih dana jače nego ikada prije pokušati uvjeriti hrvatski narod da nam je referendum nepotreban, pokušat će unijeti podjele, širiti će laži i obmane. Plaše nas se, plaše se referenduma, plaše se naroda.

Ustrajmo. Ustrajmo do kraja kako bismo pobijedili. Borimo se za našu slobodu. I za slobodu naše djece.

U ime Mostova odbora za provođenje referenduma

Marin Miletić, voditelj organizacijskog tima